Jos olet saanut oman anonillin on tärkeää huolehtia myös anonillin tarpeista ettei karkoita yhden illan anonilliä pois blogistaan. Tässä muutamia vinkkejä siitä mitä ei missään tapauksessa kannata tehdä mikäli haluaa säilyttää oman anonillinsä.

1. Mykkäkoulu

Anonilli haluaa tulla huomatuksi. Tämän vuoksi on todella huonotapaista ja harkitsematonta jättää vastaamatta anonillin kommentteihin. Jos löydät jonkun toisen blogista anonillin kommentin voit myös auttaa bloggaajaa säilyttämään anonillikommentoijansa siten, että vastaat anonillille kärkevästi. Tärkeää on heti alusta osoittaa että anonillin kommentit ovat merkittäviä ja tärkeitä. Niiden sivuttaminen ja olankohautus on ikävä kyllä paras tapa menettää anonillin kiinnostus.

2. Samanmielisyys

Anonillin kommentti on usein vastalause bloginpitäjän kirjoitukselle tai negatiivinen kommentti. Jos olet blogin kirjoittaja on todella suuri virhe tunnustaa, että anonilli ehkä onkin osannut ajatella asiaa toiselta kantilta ja voikin olla osin jopa oikeassa. Anonilli haluaa vastakkainasettelua ja liian pehmeällä ja totisella suhtautumisella hänen kommenttiinsa voit menettää totaalisesti teidän välillänne syntyneen luottamuksellisen suhteen. Esim. "Janna" kertoo asiasta näin:
"Mä kirjoitin koirankakasta ja siitä kuinka ikävää se on korkokengissä. No, sain niitä anonillejä sitten tosi paljon ja jotenkin mä tajusin, että se on tosi rankkaa joutua kolme kertaa päivässä viemään sitä hurttaa ulos ja että sitä ei voi muistaa aina että se kakkapussi tuli jo käytettyä aiemmin illalla. Että vahinkoja sattuu. Ja että se on tosi noloa omistajallekin. Ja että tosi monet oli niinkö pahoillaan.
Mut sit mä kirjoitin uuden merkinnän siitä, että oikeesti mä nyt ymmärsin ton koirankakkaongelman ja miten rankkaa sen täytyy olla omistajallekin. Se oli niinkö virhe, selvästi, koska sen jälkeen kaikkien anonillien kiinnostus mua kohtaan lakkas. Jotenkin mua nyt hirveesti kaduttaa tää juttu ja tää blogi on nyt eka kerta kun mä voin kertoa tästä harmituksesta. Jotenkin tuli sellainen olo että mä olen ihan alemman tason blogajaa kun en kelpaa edes anonilleille. Et mun blogissa olis kyllä oikeasti tilaa anonilleillekin - anteeks kun olin niin tunteeton törppä."


3. Mielipiteen mitätöinti

Tämä liittyy osin tuohon edelliseen, mutta on tavallaan erillinen tapa torjua anonilli. Jos esimerkiksi anonilli sanoo, että "ostitpa rumat verhot" tai "kylläpä sulla on kierosilmäinen kakara" ei ole viisasta suoraa ilmoittaa anoillille, että tällä on lupa ja oikeus olla sitä mieltä, mutta että anonillin mielipide ei mitenkään kosketa sinua. Anonillin merkittävyyden torjuminen on oikeasti loukkaavaa, eikä meistä kukaan kai oikeasti halua olla anonillille loukkaava! Yritä muistaa, että anonilli on usein herkkä ja haavoittuvainen ihminen joka odottaa sinulta ihan normaaleja käytöstapoja. Varo mitätöimästä anonillin merkittävyyttä rinnastamalla hänen kirjoituksiaan kenen tahansa muun mielipiteeseen!

4. Anonillin kommenttien sensurointi tai moderointi

Anonillillä on tärkeää asiaa jonka hän haluaa nimettä jättää juuri sinun blogiisi. Älä siis moderoi anonillien kommentteja tai poista niitä! Tämä on pahin virhe minkä aloitteleva blogaaja tekee anonillien kanssa. Anonilli ei halua keskustella kanssasi kahden vaan kokee sen liian läheiseksi ja tungettelevaksi. Anonilli haluaa tutustua sinuun mielummin varovasti ryhmätilanteeseen rinnastuvassa julkisessa blogikommentoinnissa. Anna anonillille lupa olla arka suhteesi: hän ei ole vielä valmis siirtymään täyspäiväiseksi stalkkeriksi vaan haluaa ensin tietää oletko suhteen arvoinen.

5. Anonillin ip- osoitteen bannaaminen

Sulkemalla pääsyn blogiisi tietystä ip - osoitteesta saatat sulkea myös kokonaisen taloyhtiön, koulun tai perheen pääsyn blogiisi. Mikään ei ole niin tylyä anonillille kuin estää häntä liikkumasta täysin vapaassa internetissä. Anonilli kokee suurta huolta muista samalla ip- osoitteella surffaavista kanssaihmisistä joilta myös samalla saatat vahingossa riistää oikeuden olla lähelläsi. Vaikka saisitkin tietoosi anonillin ip- osoitteen ja tätä kautta tietäisit hänestä enemmän kuin hän luulee sinun tietävän, älä missään nimessä näytä tätä anonillille. Liiallinen innokkuus ja tuttavallisuus anonillisuhteessa tuottaa lähinnä vain pakenemista ja hyvin alkanut anonillisuhde saattaa katketa kesken kaiken. Tulevien anonillien on vaikea sitoutua suhteeseen kanssasi jos vielä teet julkisesti tiettäväksi, että vain leikit anonillien tunteilla kunnes kylmästi eristät heidät blogistasi pois.

Mitä tehdä jos olet jo karkoittanut anonillisi?

Kerran menetettyä anonillisuhdetta on usein aika työläs korjata. Hyvistä yrityksistä huolimatta anonillikään ei ikuisesti jaksa tylyä torjuntaasi vaan siirtyy autuaammille nillityspalstoille. Voit kuitenkin yrittää korjata virhettäsi esim. kirjoittamalla anonillille / anonilleille avoimen anteeksipyyntökirjeen. Jos tämä tuntuu liian vaikealta, voit myös esim. käyttää tätä kätevää pientä banneria viestimään anonilleille, että pahoittelet aikaisempaa reaktioiden pihtaamistasi ja kylmyyttäsi:

504242.jpg