Onko anonillisi ystävä vai vihollinen? Ja mistä sen voi tietää?

Usein anonilli ajatellaan ventovieraaksi marginaalihenkilöksi johon tavanomaisesti yhdistetään kaikenlaista alatyylistä mystiikkaa. Tämä onkin tavanomaista muidenkin eliittiryhmien arvioinnissa, mutta erityisen hassua tästä tekee se, että usein anonilli on meille elämästämme tai yhteisiltä nettipalstoilta varsin tuttu henkilö. Joitain arkkityyppejä on, mutta onpahan ristiverisiäkin anonillejä tavattu luonnossa.

Ensiluokkaiset
Henkilö, joka kommentoi kaiken positiivisen ja kannustavan omalla nimellään, mutta kaiken negatiivisen anonyymisti. Usein jossain määrin tuttu. Näiden ystävien kanssa kukaan meistä ei enää tarvitse vihollisia.

Skitsoryhmä
Ihmiset, jotka haluavat keskustelun jatkuvan valitsemallaan linjalla ja koska sitä ei spontaanisti synny, ryhtyvät anonilleinä jatkamaan keskustelua saadakseen sen näyttämään joukkovoimalta. Tavanomainen tapa esim. keskustelupalstoilla tai sissimarkkinointia harjoittavien yritysten toimesta. Skitsofreenista itsekeskustelua harjoittavan anonillin voi varomattomuuttaan kartoittaa paljastamalla tämän monipersoonahäiriön muille blogin lukijoille. Muistakaa siis varoa paljastamasta kupletin juonta!

Vihaan sua ja kaikkea - persoonallisuustyyppi (VSJK)
VSJK on usein ESJF:n pahin vihollinen. Itseasiassa VSJK on myös ENFP:n sekä INFP:n vihollinen. VSJK vihaa myös televisiomainontaa, naisia, lapsia, lemmikkieläimiä ja einesruokaa. Erityisen paljon VSJK:ta sieppaa iloiset ja toiveikkaat blogimerkinnät joiden säihkettä hän kommenteillaan pyrkii tummentamaan. VSJK vihaa myös itseään, joten ei ole mitään tapaa saada tämän ihmistyypin kanssa kestävää anonillisuhdetta.

Mullon tylsää tai tulipa taas juhlapyhät - anonilli
Osa anonilleista harjoittaa blogihäiriköintiä satunnaisesti vain viihdekäytössä silloin kun parempaakaan tekemistä ei ole. He eivät ole tosissaan ja vain leikkivät! Varo siis tunteitasi äläkä sitoudu tämänkaltaiseen anonilliin.

Ps. Ip- osoitteiden katsomisesta on kyselty - palaamme tähän tarkemmin myöhemmin mutta hankkimalla hyvän laskurisoftan, esim. Site Meterin, pääset kärryille jo jonkinverran siitä millaista porukkaa blogissasi luuhaa ja mistä he ovat tulleet ja minne menossa.